2015. június 25., csütörtök

ZÖLD DIÓ

Ma reggel szedtem zöld diót,már tavaly is szerettem volna,de
elmaradt,
Idén nem hagytam ki,készül belőle kandírozott zöld dió,
zöld dió lekvár és NOCINO...eredeti olasz dió likőr!

Szedjetek,még elég puha,ne maradjatok le róla,együtt készíthetitek velem.
A zöld diót megmosom és megszúrom több helyen hústűvel,
hideg vízbe rakom,minden nap reggel és este a vízet leöntjük róla
 friss vízet teszünk rá.-ebből lesz  kandírozott dió és a lekvár.

A Nocino-hoz kiválogatunk 39 darab diót, megmossuk és negyedekre vágjuk,egy 5 literes befőttes üvegbe tesszük,
és a napra tesszük,hogy a cukor felolvadjon benne.
Két napig hagyjuk így,én ma kezdtem,
a recept folytatása holnap után...
természetesen fotóval együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése