2015. július 8., szerda

NIZZAI SALÁTA

Hozzávalók:1 fej saláta,5 kicsi burgonya,4 tojás,20 dk zöld zöldbab,1 konzerv tonhal,
koktél paradicsom(ízlés szerint)én 8 db-ot raktam rá,
Öntet:3 szardella filé,1 gerezd fokhagyma,1 evőkanál mustár,apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál,
olíva olaj,fehérbor ecet,
A burgonyákat forrásban lévő vízbe teszem,a tojásokat 7 percig főzöm,a zöld zöldbabot is megfőzöm,
Az öntethez a hozzávalókat aprítógépbe teszem,össze aprítom,hozzá adom az olíva olajat,és az
ecetet,(1 evőkanál ecethez 4 evőkanál olíva olajat adjunk)
A salátát egy tálra rakom,rá teszem az öntet egy harmadát,rá rakom a főtt félbe vágott burgonyákat,a
zöld zöldbabot,a főtt tojást keresztebe vágom el,szintén a tálra teszem,rakok rá az öntetből,hogy mindenhova jusson,utána rá rakom a tojást,a tonhalat és a végén a félbe vágott koktél paradicsomokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése