2015. július 13., hétfő


  TÖLTÖTT CUKKINI PARADICSOMOS ZÖLDBORSÓS MÁRTÁSBAN

Ezt a receptet még Olaszországban tanultam,az egyik kedvenc nyári ételem,
mivel cukkini szezon van érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:3 közepes cukkini,30 dk csirkemell,25 dk ricotta,(ha nincs helyettesíthető  krémtúróval,
2 db szikkadt zsemle,1 tojás,3-4 evőkanál zsemlemorzsa,60 gr reszelt parmezán sajt,só.bors,
A mártáshoz:1 fej hagyma,1 doboz konzerv paradicsom,2dl zöldség leves,só,bors,
A cukkinik belsejét kiszedjük,besózzuk és állni hagyjuk,amíg elkészül a töltelék,
a csirkemellet összeaprítjuk vagy ledaráljuk,hozzáadjuk a ricottát,a szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk,
majd jól kinyomjuk belőle a vízet,hozzáadjuk a csirkemellhez,ezután a tojást,zsemlemorzsát,parmezánt,ízlés szerint füszerezzük sóval.és borssal,
majd betöltjük a cukkinikbe a masszát,a cukkinik végeit zsemlemorzsába mártjuk  és egy serpenyőben  a két végüket megsütjük,
A mártáshoz összeaprítjuk a hagymát,beleöntjük a konzerv paradicsomot,a zöldborsót,só borssal ízesítjük15 percet főzzük,utána tegyük bele a cukkinikat és főzzük még 15 percig,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése