2015. július 21., kedd

TÖLTÖTT TINTAHAL,PARADICSOMOS KAGYLÓS MÁRTÁSSAL

Hozzávalók:fél kg tintahal megpucolva,4 darab ,
fél liter natur dobozos paradicsom,3 szardella filé,1 csokor petrezselyem,2 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,1 pohár száraz fehérbor,
Elkészítés:a szardella filéket olívaolajba teszem egy serpenyőbe(,a meleg olajtól megolvad teljeseen)
így jobban  átveszi az ízeket,hozzáadom a lereszelt 2 gerezd fokhagymát,a zsemléket vízben áztatom,
utána jól kinyomom belőle a vizet,a petrezselymet apróra vágom ,összeállítom a tölteléket,
zsemlék ,a szardellafilék,fokhagyma,és  a petrezselyem,
betöltöm a tintahalakat,de csak 3/4-ig töltsük,mert a töltelék főzés közben megdagad,
amikor kész vannak olajban sütöm,ráöntöm a száraz fehérbort,utána a paradicsomlét.és hagyom
hogy 40 perc alatt puhára főjjenek,közben szúrkáljuk meg egy hústűvel.mert szétszakadhat,
a kagylóhúst a főzés végén tegyük bele ,5 percet.
Megvárom amíg kihűlnek a tintahalak kiszedem egy tányérrra és tálalom,ha marad belőle másnap
egy kis tésztát főzzünk ki hozzá.
JÓ ÉTVÁGYAT!


jó  étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése