2015. augusztus 2., vasárnap

CATANAI BRIÓS

A Cataniai  briós,ami nagyon finom, a forró nyári reggeleken már frissítő granitával fogyasztják,
ez a reggeli Sziciliában.
Hozzávalók:500gr liszt,150ml latte,2 egész tojás,130gr porcukor,70gr vaj apró kockákra vágva,25gr élesztő,fél rúd vanília magja,40 gr tejszín,1 csipet só,
Elészítés:a tejbe beleteszem a vanília rúd kikapart magjait,egy külön tálba beleteszem az átszitált lisztet,egy csipet sót,az egész tojásokat,a cukrot,a vajat,a dagasztógépet elindítom,
10ml tejbe s a tejszínbe beleteszem az élesztőt,plusz egy teáskanál cukrot,
hozzáadom a tésztához.addig dagasztom amíg elválik az edénytől.
3 órát kelesztem,a sütőben csak a világítást kapcsolom be,mindenképpen tegyük kelesztőtálba.
Amikor letelt a kelesztési idő óvatosan kiveszem a tésztát egy kilisztezett deszkára,90 gr-os kis
gömböket formázok belőle,a tetejére 10 gr-os kerül.ezután még egy órát hagyom kelni
A sütőt előmelegítem a briósok ,tetejét lekenem egy tojássárgája és némi tej keverékével,
180C-on 20 perc alatt készre sütöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése