2015. szeptember 11., péntek

BARNA KENYÉR

HOZZÁVALÓK:350gr graham(vagy teljes kiörlésű liszt),150grfehér liszt,1teáskanál cukor,10gr só,120gr kovász vagy 10gr élesztő,300gr víz,70gr olíva olaj.
ELKÉSZÍTÉS:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és hagyjuk,hogy a duplájára keljen,amikor a tészta megkelt a kezemmel kilapítom egy négyzetet formázok belőle,behajtom az egyik oldalát,utána a másikat,tovább hajtogatom,az oldalait is behajtom jobbról és bal oldalról is,hagyom kelni,és 45 percenként még kétszer megismétlem a hajtogatást.Utána egy szép cipót formázok belőle,megkelesztem és 230C-os sütőben megsütöm.A sütőt melegítsétek elő,így a tészta is gyorsabban  kel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése